acházíte se zde: Recepty > podle doby přípravy > 1 h 30 min > Marocký kuskus s kuřetem
Marocký kuskus s kuřetem
Na ingredience náročný recept na 4 - 6 porcí pokrmu s kuřecím masem a kuskusem.
Fotky receptu od uživatel
Postup přípravy receptu:
Šafrán přelijeme vroucí vodou a odložíme. V kastrolu rozehřejme olej a opékáme na něm porce kuřete asi 5 minut, až mírně zhnědnou. Pak je vyjmeme a odložíme.
Cibuli a zbytek zeleniny očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme. Z citronu nastrouháme kůru. Zázvor nasekáme najemno. Mrkev nakrájíme na kostičky. Papriky nakrájíme na nudličky. Sušené meruňky důkladně proláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cukety omyjeme, zbavíme měkkého vnitřku a nakrájíme na kousky.
Do kastrolu přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut, přidáme česnek a zázvor a opékáme 2 minuty. Do kastrolu vrátíme kuře, přidáme okapanou cizrnu, mrkev, šafrán a citronovou kůru. Podlijeme vodou tak, aby sahala 2,5 cm nad maso.
Kastrol přikryjeme a pokrm dusíme 45 minut, dokud cizrna nezměkne. Přidáme papriky, cukety, meruňky, koriandr, kmín, kajenský pepř, sůl a pepř a pokrm dusíme ještě 15 minut.
Do vroucí vody vmícháme 1/2 lžičky soli, máslo a kuskus. Rendlík přikryjeme odstavíme a necháme 10 minut stát.
Kuskus načechráme vidličkou a rozdělíme do misek. Navrch dáme směs s kuřetem. K pokrmu podáváme samostatně omáčku Harissa.
Zdroj: Slovart.cz
Ingredience:
zázvor | 2,5 cm |
celý šafrán | 1/2 lžičky |
paprika (červená) | 2 ks |
mrkev | 4 ks |
vroucí voda | 2 lžíce |
cibule | 2 ks |
instatntní kuskus | 600 g |
sůl | |
citron | 2 ks |
sušené meruňky | 100 g |
kayenský pepř | 1/2 lžičky |
cizrna namočená 12h ve vodě | 150 g |
olivový olej | 3 lžíce |
máslo | 15 g |
velká cuketa | 2 ks |
sušený koriandr | 1/2 lžičky |
mletý římský kmín | 1/2 lžičky |
česnek | 2 stroužky |
omáčka harissa | |
voda | 600 ml |
44 lidí má tento recept ve své kuchařce